tisdag 18 september 2012

Cattansstrofer ~ Skandal Panaxia

Jag är i Stockholm och jobbar, jag kröp under täcket tidigt igår kväll, det var så kallt i lägenheten... elementen är fortfarande avstängda, raggsocka på, jag tände ljus för värmen och låg och läste en stund innan jag släckte.
När jag vaknar är det kaffe, smörgås och nyhetsmorgon som gäller. Lyssnade med fasa på följande:
Panaxia, säkerhetsbolaget som försattes i konkurs för ett par veckor sedan är nu under utredning för förskingring sedan konkursförvaltaren vände sig till Ekobrottsmyndigheten.
Flera företag har även anmält Panaxia för grov förskingring. Det konto där Panaxia satte in sina kunders pengar på saknade en stor summa.
Tusentals handlare är drabbade. Svensk Bensinhandel tror att flera bensinstationer kommer att gå i konkurs inom kort.
Jag tycker detta är väldigt skrämmande, skandal rent ut sagt! Att ett säkerhetsföretag alla har litat på ska få tillbaka förtroendet igen är ju väldigt tveksamt.

Nyäten (en låda findus färdigmat), packar ihop mina saker, i morgon är det hemfärd till gurkstan igen efter jobbet... Ser fram emot sängen och boken!

Tjingeling pling plong så ses vi nästa gång

4 kommentarer:

 1. Det bör naturligtvis kontrolleras så att inte organiserad brottslighet har ett finger med i det hela. En "smart metod" skulle kunna vara att vissa kunder fick mera insatt på sina konton än de skulle ha insatt och att man på detta sätt förde över pengar till den organiserade brottsligheten. Dvs beskyddarpengar finansieras genom att man "lånar" kundernas pengar några dagar. Ett sådant upplägg kan kanske inte avslöjas allt för enkelt. Det finns kanske anledning att revidera Panaxias kunder innan gottgörelse betalas ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. All organiserad brottslighet måste naturligtvis stoppas. Nu finns det ju inget som säger att detta är av det slaget, men självklart måste en rejäl revision göras.

   Radera
 2. Japp. Nordisk Bevakningstjänst har konkat också. En liten fågel viskade i mitt öra att Loomis hänger löst också...

  Jag gissar på att när den här slakten är över så kommer bara de stora elefanterna vara kvar; G4S och Nokas. Skulle inte förvåna mig ett dugg om Securitas köper tillbaka något av vraken och återskapar Securitas Värde igen...

  En annan fågel viskade också att SKL börjar bli redigt trötta på clownerna i Säk/Värdebranchen och överväger att dra igång ett in-house bolag som sköter säk/värdetrans åt dem. -Ser vi ABAB komma tillbaka månne?

  SvaraRadera