söndag 21 oktober 2012

Cattansbokblogg ~ Bokbloggsjerka 19-22 okt


Annikas jerka den här veckan kan du läsa om här (länk)

Veckans fråga är: Finns det någon bok/författare/karaktär som har inspirerat dig så pass mycket att du har bytt yrke, skaffat dig en ny hobby eller tagit ett kliv ut i det okända på annat sätt?

Ja, det har hänt en gång för länge sedan, närmare bestämt 1993. Det slutade med att jag separerade från barnens far.
Jag kände mig väldigt olycklig under en tid, jag visste inte riktigt varför, kunde inte sätta fingret på det. För att få lite ensamtid under dessa småbarnsår så åkte jag in till stan och kikade lite. Inne på Åhlens var det en bok som fångade min uppmärksamhet där den stod på en hylla, titeln var Ensam när man är två. Jag är nästan 100 på att det var just titeln som fångade mitt intresse, för det var exakt så jag kände mig. Jag tog boken, läste på baksidan... där stod något om att det hela berodde till stor del på mig själv och att mycket finns att göra. Lite irriterad ställde jag snabbt tillbaka boken och gick därifrån.
Jag kunde inte riktigt släppa tanken på den där boken ändå... så efter ett par veckor for jag tillbaka och köpte boken. Det var nog det bästa jag gjort i hela mitt liv... Plötsligt förstod jag helheten... jag var olycklig, jag hade funnit mig i det och tog inte reda på varför, jag bara accepterade det och levde bäst det gick.
Jag fick ett helt nytt perspektiv på livet, ett nytt sätt att se på saker, att inte fastna i någon offerfälla, jag fick verktyg att träna min tanke på att ta reda på vad jag själv tyckte och kände om allt som fanns omkring mig hur oviktig åsikten än verkade vara. Typ, vilken bilfärg tycker du bäst om och framför allt varför?

När jag nu läste om veckans bokbloggsjerka så var det den här boken jag kom och tänka på direkt. Boken är väldigt gammal och jag kan inte hitta den på Bokus. Jag googlade och fick fram författarens namn och ISBN i alla fall samt en annons om den på Bokbörsen.

Ensam när man är två, av Dan Kiley
ISBN: 9153413814

bokbloggsjerka  cattansbokblogg  bokblogg  dan kiley  ensam när man är två  böcker

10 kommentarer:

 1. Som jag känner igen mig i den där beskrivningen. Jag upplever att jag alltid har varit ensam, framför allt när det gäller barnen, och år 2000 separerade jag från mina döttrars far och det är det bästa beslut jag någonsin har tagit.

  Jag är visserligen fortfarande ensam, men hellre ensam ensam än ensam när man är två ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är mer påtagligt att vara ensam när man är två, än att välja att vara själv ensam.

   Radera
 2. Känslan att vara ensam fast man är två är något av det värsta som finns.

  SvaraRadera
 3. Wow, den här boken skulle du kunna sälja in till vem som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog många som skulle behöva den lite då och då... synd att jag inte har den kvar. Den verkar ju inte vara så lätt att få tag på heller. Jag hittade bara en annons på Bokbörsen.

   Radera
 4. Underbart!! Jag syftar på din vaksamhet, att du hittade en av de "nycklar" så att säga som ständigt finns där. Bra gjort också att ta de steg som krävs, att känna, följa känslan, och sedan ta ett kliv, bra gjort verkligen:)

  Vet du att människan är den organism som är allra mest känslomässigt ensam av alla organismer?
  Den känner sig ensam i universum, på jorden och till och med i sina förhållanden.
  Sorgligast av allt är att den till och med känner sig ensam i sig själv....DET, är ensamhet. Tänkvärt tycker jag i varje fall.

  Gillar din blogg förresten:))

  SvaraRadera
 5. Hej du,

  Så toppenbra att du hittade den boken då. Ibland behövs en puff för att man ska komma till insikt.

  Kram på dig!

  SvaraRadera