måndag 19 december 2011

Mörka strömmar ~ Arnaldur IndriðasonFörfattare: Arnaldur Indridason
Titel: Mörka strömmar
Genre: Deckare
Utgiven: 2010
Antal sidor: 297

Första meningen: "Han klädde sig i svarta jeans, en vit skjorta och en bekväm kavaj, tog på sig ett par finskor han haft i tre år och tänkte på ställena i centrum som en av dem nämnt."

Andra utgivna böcker av samma författare:
Glasbruket 2003, Kvinna i grönt 2004, Änglarösten 2005, Mannen i sjön 2006, Vinterstaden 2007, Frostnätter 2009, Svart himmel 2011.

Mina tankar om boken:
Förväntningarna var höga eftersom detta är en hyllad och flerfaldigt prisbelönad författare, utsedd till nordens bästa deckarförfattare två år i rad. Med tanke på det så blev jag lite besviken.
Boken är en typisk deckare, den är spännande och man får följa Elinborg som tar hand om mordutredningen. En man har hittats mördad i sin lägenhet i Reykjavik. Han har haft sex innan han dog och det doftar tandoorikrydda, en schal med doften hjälper Elinborg med utredningen framåt. Hon börjar nysta i mannens liv, letar bakåt i tiden efter trådar som kan nå nuet. Sidostoryn om Elinborgs eget liv finns naturligtvis också med och vävs snyggt ihop, hur hon med sin erfarenhet hanterar mordutredningen. Boken kan kännas lite förutsägbar och ibland vill man hjälpa till lite. Boken sticker inte ut tyvärr, men är helt klart läsvärd.
Läsflödet i boken är bra, omslaget är mystifierat vackert och gör boken mycket lockande att läsa.

Lockar boken dig?  Den finns på bl.a på Bokus...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar