onsdag 28 december 2011

Sjung som en fågel ~ Thomas Kanger


Författare: Thomas Kanger
Titel: Sjung som en fågel
Genre: Deckare/Kriminalroman
Utgiven: 2002
Antal sidor: 313

De första två meningarna: "-Det är en stor lycka att se er alla här. Blicken svepte över församlingen."

Mina tankar om boken: Det här är den andra fristående delen i en serie om kriminalassistent Elina Wiik.  Sjung som en fågel handlar om mordet på en S-politiker i Västerås. En bra och fyllig deckare där författaren tar med läsaren in i politiska sammanhang som gemene man oftast vet väldigt lite om. Som i så många andra mordutredningar så tar även den här oss tillbaka till det förflutna för att finna mordmotiv och ledtrådar.
Sättet Kanger har att skriva tilltalar mig, språket är ganska faktabaserat men ger ändå ett skönt läsflöde. Omslaget är lite tråkigt, inte särskilt lockande för en förstagångsläsare.

Extra: Kanger har tidigare jobbat på TV4:s Kalla Fakta. Han har förutom deckare även skrivit en bok om Mordet på Olof Palme och en bok som heter Kommunistjägarna (tillsammans med Jonas Gummesson).
Sjung som en fågel handlar om mordet på en S-politiker i Västerås.
Ett liknande mord skedde i Västerås på politikern och fd fackföreningsledaren Pär Axelsson ett halvår efter att boken släpptes. Det var så lika att polisen till och med utredde motivet som mördaren i boken hade, säger Thomas Kanger.
Fallet är ännu olöst, och polisen har gjort mer än 600 förhör kring mordet.

I julklapp fick jag boken Drakens år och den tänker jag snart sätta tänderna i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar